TANDLÆGE-INDEX

Tandlæger i Danmark - i over 10 år

Om os Kontakt Hjælp Log ind

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Hvis man lider af tandlægeskræk er man nervøs ved at gå til tandlæge. Der er forskellige grader af tandlægeskræk, men hvis man lider af det, skal man gøre sin tandlæge opmærksom på det. Det giver mulighed for at tilrette tandbehandlingen, så den passer til din situation.

Hvorfor får man tandlægeskræk?

Der kan være mange årsager til at man har tandlægeskræk. Det bunder ofte i dårlige oplevelser med tandlægebesøg. Det kan være man har været ved en tandlæge, som ikke har taget højde for at man gerne vil gå forsigtigt frem og bruge mere tid på samtale før behandlingen. Det kan også være lydene fra tandlægeudstyret, som forudsager tandlægeskræk.

Tandlægeskræk fører i nogle tilfælde til at man undgår eller udskyder en tandbehandling, hvilket kan have katastrofale betydningerne. Af katastrofale følger kan man nævne tandkødsbetændelse, som kan udvikle sig til paradentose, hvilket i sidste ende kan betyde at man skal have tandprotese, hvis man ikke får behandlet sine tænder i tide.

Det er helt naturligt at have tandlægeskræk. Cirka halvdelen af Danmarks befolkning er nervøse i mere eller mindre grad, når de skal til tandlægen.

Sådan kan tandlæger hjælpe, hvis du har tandlægeskræk

Der er en række metoder, som tandlægen kan benytte, hvis du lider af tandlægeskræk heriblandt:

Du kan desuden få behandlet tandlægeskræk ved en psykolog, hvilket kan kurere det.