TANDLÆGE-INDEX

Tandlæger i Danmark

Om os Kontakt Hjælp Log ind

Tandbro

Tandbro

Hvad er en tandbro?

En tandbro laves som erstatning for en eller flere manglende tænder og fungerer som en bro mellem de eksisterende tænder/implantater. En tandbro bliver cementeret fast på nabotænderne og kan derfor ikke tages ud herefter.

For at få en bro forudsættes det, at man har nogle raske tænder omkring den manglende tand/ tænderne, da de kommer til at fungere som ?bropiller?. Det er dem der bærer broen.

En bro fås i forskellige længder, afhængig af antallet af tænder, der skal erstattes. Ligeledes er der forskellige materialer. Man kan tygge med en tandbro som med almindelige tænder.

Behandlingsmetode

En tandbro kan både sættes fast på eksisterende tænder eller på implantater, og proceduren varierer alt efter hvilken form, der benyttes.

Ved fastsættelse på implantater indsætter tandlægen en skrue af titanium (under lokalbedøvelse). Der slibes ikke på de omkringliggende tænder. Ved fastsættelse på eksisterende tænder slibes nabo-tænderne i en konisk form, så der skabes plads til de nye og kunstige tænder.

Der tages aftryk at tandsættet, så der kan laves en gipsmodel, der bruges til at skabe og tilpasse den endelige bro. Der indsættes ofte en midlertidig bro i ventetiden til den endelige bro er klar.

Materialer og holdbarhed

Du kan få laves en bro i forskellige materialer, som eksempelvis metalkeramisk tandbro eller fuldkeramisk tandbro, men også materialer som porcelæn og guld. Hvis broen skal placeres ved kindtænder, vælger materiale udfra behovet for styrke.

Livet med en tandbro

Broen tilpasses, så tænderne på broen ligner patientens naturlige tænder på størrelse og farve. En bro kan holde i ca. 10 år.

En sund mundhygiejne er vigtigt for holdbarheden af en bro. Det afhænger i væsentlig grad af patientens brug af de kunstige tænder. Der findes på markedet en særlig form for tandtråd til broer, da broer har et mindre mellemrum end almindelige tænder.

Økonomi

Det er ofte økonomi og nabotændernes tilstand, der afgør, om man anbefaler tandbroer eller implantater som erstatning for en eller flere manglende tænder. Ved erstatning kan man vælge et implantat, men ved erstatning af flere tænder, kan det ofte være billigere med en bro end med adskillige implantater. Priserne kan variere meget fra tandlæge til tandlæge.

Tandlæge-index.dk giver en komplet oversigt over tandlæger, hvor du nemt kan finde tandlæger og information om emnet samt sammenligne priser mellem klinikkerne.