TANDLÆGE-INDEX

Tandlæger i Danmark

Om os Kontakt Hjælp Log ind

Tandblegning

Tandblegning

Blegning af tænder ? Rådfør dig

En blegning er et indgreb mod dine tænder ? derfor bør du altid rådføre dig med en tandlæge eller en tandplejer inden.

Hvorfor vælge en tandblegning

Over tid bliver tænder oftest misfarvede ? f.eks på grund af tobak, kaffe, te, rødvin og misfarvninger fra kosten. En tandblegning er en kosmetisk behandling og den kan give dig et flottere smil.

Procedure

Der anvendes en gummimembran omkring de tænder der skal bleges, for at beskytte tandkødet. Blegemidlet påføres på de misfarvede områder og skiftes hvert 10.-15. minut. Behandlingen varer ca. 1 time. En behandling er ofte nok, dog kan det være nødvendig i nogle tilfælde, at gentage behandlingen 2-3 gange med en uges mellemrum.

Bivirkninger, effekt og holdbarhed

I timerne efter kan tænderne være meget følsomme og modtagelige overfor farve. Derfor anbefales det at holde sig væk fra at spise, drikke, indtage syrlige og farvede fødevarer. Det anbefales heller ikke at man ryger i en dag eller to efter behandling.

Patienter med blottede tandhalse, kuldefølsomme tænder og tænder med kraftig slid bør holde sig helt fra tandblegning.

Effekt og holdbarhed afhænger meget af den enkeltes livsstil. Effekten er størst ved meget misfarvede tænder og det kan være svært at opnå et bedre resultat, hvis man i forvejen har pæne tænder. Det anbefales, at man holder 2-3 års pause mellem hver tandblegning.

Tanker ved tandblegning

  • Bleg med omtanke
  • Orienter dig om bivirkninger
  • Gentag sjældent
  • Behandlingen må ikke gøre ondt

Blegede tænder mister den glans og det spil emaljeoverfladen har fra naturens side, fordi der sker en ætsning af tændernes overflade og en reduktion af tandsubstans, der aldrig genetableres.

Hjemmeblegning

Anbefales ikke: Man skal i hvert fald vide, at lovlige produkter, der sælges på nettet, ofte ikke indeholder nok brintoverilte, så der er nogen effekt. Der findes også ulovlige produkter, hvor du ikke kan vide dig sikker på indholdet i produkterne. Du kan risikere at få varige skader på dine tænder.

Priser

Priserne varierer meget fra tandlæge til tandlæge. Det kan være en god ide at undersøge markedet.
tandlæge-index.dk, får du et nemt og hurtigt overblik over klinikker og priser i hele landet.